Dýňová polévka

Polévka hostům (až na Růženku) chutnala, jen Jiří by klidně vynechal dýňová semínka, kterých bylo v polévce opravdu hodně.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Vlasta Kohutová

Dýňová polévka
Dýňová polévka

Suroviny

1dýně Hokkaidó (nebo máslová, špagetová)
1velká cibule
2stroužky česneku
1/3plechovky kokosového mléka
hrst dýňových semínek
olej z dýňových semínek
zeleninový bujón
sůl
pepř
Reklama

Postup

V hrnci orestujeme cibuli na lžičce másla. Přidáme k ní dýni pokrájenou na střední kousky, česnek, zeleninový bujon, sůl a pepř podle chuti. Dýni zalijeme horkou vodou u vaříme dvacet minut. Když je dýně měkká, rozmixujeme ji a přidáme kokosové mléko. Na závěr osmažíme na trošce másla dýňová semínka. Polévku na talíři posypeme semínky a zakápneme dýňovým olejem.

Reklama
Reklama