Dýňová polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ondřej Tomšů

Dýňová polévka
Dýňová polévka

reklama

Suroviny

1dýně Hokkaidó
1cibule
smetana na vaření
1brambora
zakysaná smetana
dýňová semínka
zeleninový vývar
pažitka
česnek
1 a 1/4 MLanýzu
sůl
pepř

Postup

Nejprve si připravíme jednu větší cibuli, kterou nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na olivovém oleji a počkáme, než zesklovatí. Dýni rozkrojíme napůl a lžící vyndáme semínka. Následně půlky rozkrojíme na menší kusy (tvrdou slupku oloupeme nožem). Poté nakrájíme dýni na kostičky, přihodíme do hrnce k cibulce a přidáme nakrájený česnek a anýz. Restujeme přibližně 5 minut, poté zalijeme vývarem neb vodou (cca litr), přihodíme jednu větší bramboru nakrájenou na menší kostičky a necháme vařit. Po změknutí polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přilijeme smetanu na vaření. Hotovou polévku ozdobíme opraženými dýňovými semínky, pažitkou a zakysanou smetanou. Lze podávat i s krutony.

reklama