Dýňová polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Karel Weiss

Dýňová polévka
Dýňová polévka

reklama

Suroviny

2 PLmásla
1menší cibule
500 gdýně Hokkaidó
600 mlvývaru
2stroužky česneku
150 mlsmetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
dýňový olej
dýňová semínka
sůl
pepř

Postup

V rendlíku opečte na másle cibuli do sklovitá. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte. Polévku podávejte pokapanou dyňovým olejem a posypanou předem nasucho opraženými semínky.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!