Dýňové brownies

Uvedené množství se hodí na pekáček 25 x 20 cm.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Monika Závodná

Dýňové brownies
Dýňové brownies

reklama

Suroviny

Na brownies
500 gsyrové dýně (200 g pečené)
200 mlkondenzovaného mléka s příchutí kávy
200 gvysokoprocentní čokolády (70%)
1 lžícecitrónové šťávy
50 gkokosové mouky
2lžičky skořice
1/4lžičky jedlé sody
Na krém
200 gkrémového sýra
250 gzakysané smetany
1 lžíceželatiny
Na polevu
50 gpečené dýně
200 mlkondenzované mléko
1lžíce citronové šťávy
1lžička skořice
1lžíce želatiny

Postup

  1. Upečte si půlku dýně, očistěte, dužinu nakrájejte na kostky, lehce posolte, pokapejte olivovým olejem a pečte na 180°C doměkka. Na brownies si rozpusťte čokoládu, přidejte kondenzované mléko a citronovou šťávu. V míse promíchejte kokosovou mouku se skořicí a jedlou sodou. Přidejte směs s dýní a lehce vychladlou čokoládu. Vše promíchejte a rozetřete do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte cca 30 minut na 160°C.
  2. Krém i polevu připravíte rozmixováním všech ingrediencí. Na polevu je lepší salko trochu zahřát. Na korpus rozetřete krém, na něj polevu a dejte do lednice rozležet, ideálně do druhého dne. 

reklama