Dýňový krém s kari

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Patricie Vaculovičová

Dýňový krém s kari
Dýňový krém s kari

reklama

Suroviny

1dýně
1cibule
zázvor
1 lžícekari koření
sušený zázvor
200 mlkokosového mléka
kuřecí/zeleninový vývar
třtinový cukr
rostlinný olej
koriandr/nať z petrželky
sůl
pepř

Postup

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky. Nadrobno nasekáme cibuli a kousek zázvoru. V hrnci si rozpálíme olej, osmažíme cibuli, přidáme zázvor, kousky dýně a zasypeme lžící cukru. Necháme zkaramelizovat. Následně zaprášíme lžící kari koření, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným zázvorem. Přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, a necháme ji vařit doměkka. V případě potřeby vývar doléváme. Polévku pak rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Pak ji ještě chvíli povaříme s polovinou kokosového mléka (200 ml) a dochutíme, když je zapotřebí. Zbytek mléka si převaříme v rendlíku a pomocí tyčového mixéru vytvoříme pěnu, kterou pak ozdobíme polévku při servírování. Díky tomu se z ní stane cappuccino. Dozdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí.

reklama