Falafel

Jiří miluje Egypt a chutná mu arabská kuchyně, kterou se snažil představil svým hostům. Jako předkrm podával plněné vinné listy, falafel z cizrny a pečený lilek s koriandrem.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Zavřel

Předkrm - Jiří
Falafel

Suroviny

1plechovka sterilizované cizrny
1 šáleknasekané jarní cibulky (zelená část)
1/2 šálkunasekané petrželky
4stroužky nasekaného česneku
1lžíce mletého římského kmínu
2lžičky soli
1/2lžičky pepře
větší špetka chilli
olej na smažení
Reklama

Postup

Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru poté přidáme nasekanou cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plamení dozlatova. Podáváme s bílým jogurtem.

Reklama
Reklama