Flambované palačinky v pomerančové šťávě s čerstvými malinami a šlehačkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Stanislav Kubín

Flambované palačinky v pomerančové šťávě s čerstvými malinami a šlehačkou
Flambované palačinky v pomerančové šťávě s čerstvými malinami a šlehačkou

reklama

Suroviny

500 ghladké mouky
500 mlmléka
3vejce
50 gcukru
špetka soli
Karamel:
1/3kostky másla
300 mlpomerančového džusu
50 mlkoňaku
Na dokončení:
maliny
ovoce dle chuti
šlehačka
máta

Postup

  1. Z mléka, vajec, cukru, hladké mouky a špetky soli si vypracujeme hladké těsto. Na rozpálenou palačinkovou pánev si dáme naběračku těsta a uděláme si palačinky.
  2. Karamel: Na druhé pánvi si uděláme karamel, po vytvoření karamelu přidáme 1/3 másla, a až se máslo rozpustí, přidáme 300 ml pomerančového džusu. Necháme vyvařit a poté přidáme 50 ml koňaku. K zapálení použijte dlouhé sirky nebo dlouhý zapalovač. Až se nám palačinky oflambují, tak je vložíme do připravené směsi a necháme prohřát. Ozdobíme malinami, ovocem a přelijeme omáčkou. Přidáme šlehačku, mátu a máme hotovo.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!