Francouzská cibulačka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jiřina Hajdekrová

Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

reklama

Suroviny

6cibule
100 mlšampaňského
máslo
bageta
plátkový sýr
nastrouhaný sýr Gruyére
tymián
pažitka
olivový olej
sůl
pepř

Postup

  1. V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepřeme. Když cibule krásně zhnědne, zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety. Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme strouhaným sýrem. Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!