Francouzská cibulačka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
6 | cibule |
100 ml | šampaňského |
máslo | |
bageta | |
plátkový sýr | |
nastrouhaný sýr Gruyére | |
tymián | |
pažitka | |
olivový olej | |
sůl | |
pepř |
Postup
- V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepřeme. Když cibule krásně zhnědne, zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety. Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme strouhaným sýrem. Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací