Francouzské cibulové mini koláčky

Ze všeho nejvíc Evin předkrm nakonec připomínal lotrinský koláč.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Konečná

Francouzské cibulové mini koláčky
Francouzské cibulové mini koláčky

Suroviny

hladká mouka
1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
1 lžičkaolej
česnek
anglická slanina
kvasnice
créme fraiche (tučná zakysaná smetana)
cibule
máslo
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Do teplé vody rozdrobíme droždí, přidáme malou lžičku cukru a vše zamícháme, aby nám vzešel kvásek. Odvážíme si hladkou mouku, do které přidáme zarovnanou polévkovou lžíci soli, lžíci oleje a máslo. Přidáme vykynutý kvásek a uhněteme těsto. Necháme 45 minut kynout. 
  2. Na potření: Tučnou zakysanou smetanu osolíme, opepříme a přidáme trochu česneku, ale ne moc, aby nepřebil všechny chutě. Stačí poprášit sušeným česnekem. Promícháme a máme připravený základ. 
  3. Zatímco nám těsto kyne, opečeme si na pánvi trochu anglické slaniny. Není třeba přidávat tuk. Nakrájíme si tři střední cibule na kolečka a přidáme je ke slanině. Cibule nesmí zhnědnout! Potřebujeme jen, aby trochu změkla.
  4. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru kruhu, přendáme na pečicí papír a potřeme připraveným základem. Základ poklademe osmaženou anglickou slaninou s cibulí a dáme péct do trouby rozehřáté na maximum. Pečeme zprudka 10 až 15 minut. Hotový koláč poznáme tak, že ho nadzvedneme nožem a zespodu uvidíme vyrýsovaná hnědá kolečka.

reklama