Francouzské jarní kuřátko s petrželkou, servírované s bramborovo-hráškovým pyré, zdobené lístkem máty

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Pavel Žalský

Francouzské jarní kuřátko
Francouzské jarní kuřátko s petrželkou, servírované s bramborovo-hráškovým pyré, zdobené lístkem máty

Suroviny

5francouzských jarních kuřátek
sušená petržel
100 gmásla
800 ghrášku
5 gmuškátového oříšku
1žloutek
75 mlsmetany na vaření
kmín
5 gpepře
5 gsoli

reklama

Postup

  1. Jarní francouzské kuřátko očistíme, vyplníme máslem, posypeme kmínem, osolíme, posypeme petrželkou a dáme na 1,5 hodiny do trouby. Kuřátko pečeme na 180 ˚C, občas poléváme vrchní část výpekem a máslem, aby se nevysušilo.
  2. Po dobu pečení si připravíme základ na pyré, brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit, vaříme 30–40 minut doměkka, po 30 minutách přidáme hrášek, osolíme a ještě cca 10 minut vaříme. Uvařené brambory i s hráškem rozmixujeme, přidáme muškátový oříšek, smetanu a uděláme kaši. Kaši po malých porcích upravíme v mixéru, který nám vytvoří pyré.
  3. Hotové kuřátko servírujeme s bramborovo-hráškovým pyré, podlijeme výpekem a zdobíme lístkem máty.

reklama