Francouzský citronový koláč

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Hana Götzová

Francouzský citronový koláč
Francouzský citronový koláč

reklama

Suroviny

250 gpolohrubé mouky
125 gmásla
40 gkrupicového cukru
2žloutky
3 PLvody
špetka soli
Krém:
200 mlsmetany ke šlehání
1vanilkový pudink
4 PLcukru
20 gmásla
2žloutky
šťáva a kůra z 1 citrónu
1vanilkový cukr
Sněhová pokrývka:
sníh ze 4 bílků
3 PLkrupicového cukru
3 PLmoučkového cukr

Postup

  1. Ze všech surovin uhněteme těsto a namačkáme do formy vyloženou pečicím papírem, těsto propícháme vidličkou a dáme zapéct do trouby 180 °C na 10 minut.
  2. Mezitím připravíme krém: Znovu všechny ingredience promícháme a natřeme na zapečený koláč a znovu pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Mezitím vyšleháme sníh ze 4 bílků a cukru, vyjmeme koláč a sníh nastříkáme navrch a znovu dáme zapéct do trouby na 10 minut. Podáváme vychlazený.

reklama