Francouzský čokoládový krém s ovocným pyré

Gabriele v pondělí vyšla všechna jídla, ale sama musela uznat, že sladká tečka se jí povedla opravdu na výbornou.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Gabriela Ridderbecks

Francouzský čokoládový krém s ovocným pyré
Francouzský čokoládový krém s ovocným pyré

Suroviny

250 gmléčné čokolády
2vejce
žloutek
2-3 lžícebrandy
250 mlsmetany ke šlehání (33%)
4 gplátkové želatiny
čerstvá máta a ovoce na ozdobu

reklama

Postup

Ve vodní lázni vyšleháme vejce spolu s brandy do krémové konzistence, poté prudce zchladíme za stálého míchání. Přidáme rozehřátou čokoládu, zamícháme, přidáme polovinu množství ušlehané šlehačky a plátky želatiny. Nakonec dáme zbytek šlehačky a necháme ztuhnout 12 až ideálně 24 hodin. Před podáváním ozdobíme ovocem, kousky sekané čokolády a čerstvou mátou.

reklama