Frankfurtská polévka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka

Suroviny

1 lžícemásla
1 lžícerostlinného oleje
1cibule, nakrájená nadrobno
2kvalitní párky, nakrájené na kolečka
1 lžičkasladké papriky
1 lžícehladké mouky
1,2 lhovězího vývaru nebo vody
2středně velké brambory, nakrájené na kousky
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vsypte cibuli a smažte ji asi 5 minut, pak přidejte na kolečka nakrájené pátky a trochu je osmažte. Pak poprašte paprikou a moukou a chvíli promíchávejte, až se mouka rozvoní. Zalijte ji studeným vývarem nebo vodou, uveďte do varu.
  2. Vsypte brambory, teplotu snižte a polévku vařte asi 20 minut. Je-li třeba, polévku osolte a opepřete ji. Je sytá, podávejte ji s čerstvým pečivem.
    Vánoční číslo časopisu Prima FRESH 2019

    Užijte si zimní radovánky i kouzelné svátky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Reklama
Reklama