Gazpacho

Když se studená španělská polévka povede, může to být báječné osvěžení horkého letního dne.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Sára Řezníčková

Gazpacho
Gazpacho

Suroviny

600 grajčata
2šalotky, nakrájené nadrobno
2papriky (libovolné barvy)
1středně velká salátová okurka
3stroužky česneku
3lžíce olivového oleje
100 mlsuchého červeného vína
2 lžícečerveného vinného octa
čerstvě mletý pepř
cukr na dochucení
sůl
Reklama

Postup

  1. Rajčata na vrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na dvě minuty do vařící vody. Potom je oloupejte a pokrájejte nadrobno. 
  2. Do mixéru vložte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu.
  3. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou polévku přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit. 
Reklama
Reklama