Glitter cheesecake
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | čerstvých jahod |
500 g | mascarpone |
500 g | ricotty |
20 ml | smetany ke šlehání |
200 g | sušenek dle chuti |
máslo | |
xylitol/erythritol | |
čokoládové hoblinky a jiné dekorace na ozdobu | |
glitry ve spreji |
Postup
- Do vyšší mísy si dáme mascarpone a šlehačem vyšleháváme krém, postupně přiléváme smetanu (pocitově), aby směs měla krémovou konzistenci. Osladíme xylitolem. Nachystáme si již počet mističek či sklenic, které chceme plnit. Do zdobicího sáčku (lze i lžící) vložíme krém a aplikujeme na dno sklenic. Rozehřejeme si máslo (nebo použijeme změklé), sušenky vložíme do mixéru spolu s máslem a rozmixujeme. Vznikne pevná, máslem nasáklá hmota.
- Směs másla a sušenek si rozprostřeme do sklenice na základ z mascarpone. Nyní do nádoby k mixování nakrájíme jahody a vložíme ricottu. Vše rozmixujeme a opět dochutíme xylitolem. Zdobicím sáčkem či lžící aplikujeme na směs ze sušenek. Vše rozprostíráme, aby v každé sklenici bylo stejné množství každé z vrstev. Nejtenčí vrstva je ze sušenek. Nakonec ozdobíme dle preferencí a posypeme glitry.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací