Glitter cheesecake

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Soňa Dobyšar

Glitter cheesecake
Glitter cheesecake

reklama

Suroviny

500 gčerstvých jahod
500 gmascarpone
500 gricotty
20 mlsmetany ke šlehání
200 gsušenek dle chuti
máslo
xylitol/erythritol
čokoládové hoblinky a jiné dekorace na ozdobu
glitry ve spreji

Postup

  1. Do vyšší mísy si dáme mascarpone a šlehačem vyšleháváme krém, postupně přiléváme smetanu (pocitově), aby směs měla krémovou konzistenci. Osladíme xylitolem. Nachystáme si již počet mističek či sklenic, které chceme plnit. Do zdobicího sáčku (lze i lžící) vložíme krém a aplikujeme na dno sklenic. Rozehřejeme si máslo (nebo použijeme změklé), sušenky vložíme do mixéru spolu s máslem a rozmixujeme. Vznikne pevná, máslem nasáklá hmota.
  2. Směs másla a sušenek si rozprostřeme do sklenice na základ z mascarpone. Nyní do nádoby k mixování nakrájíme jahody a vložíme ricottu. Vše rozmixujeme a opět dochutíme xylitolem. Zdobicím sáčkem či lžící aplikujeme na směs ze sušenek. Vše rozprostíráme, aby v každé sklenici bylo stejné množství každé z vrstev. Nejtenčí vrstva je ze sušenek. Nakonec ozdobíme dle preferencí a posypeme glitry.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!