Krkovička
- vepřová krkovice 5 kus
Gratinované brambory
- mléko 125 ml
Marináda
- ostrý kečup 6 lžic
Gratinované brambory
- sýr 50 g
- muškátový oříšek
- máslo 1 lžíce
Marináda
- voda 50 ml
Gratinované brambory
Postup přípravy
- Gratinované brambory: Smetanu smíchejte s mlékem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Troubu vyhřejte na 180°C. Formu vymažte máslem. Plátky brambor urovnejte vějířovitě do vrstev. Každou vrstvu osolte, opepřete a nastrouhejte na ni trochu muškátového oříšku. Brambory zalijte smetanovou směsí, posypte sýrem a vločkami másla. Brambory pečte v troubě cca 50 minut na 180°C.
- Krkovička: Maso naklepeme a z obou stran ho osolíme. Potřeme česnekem a necháme ho přes noc uležet v lednici. Do pekáčku dáme jemně pokrájenou cibuli a na ni maso. Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso. Maso pečeme asi hodinu na 190°C.