Suroviny
2 kg | brambor |
5 ks | kuřecích nebo krůtích prsíček |
1 | smetana ke šlehání |
| mletá sladká paprika |
| sůl |
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozprostíráme do pekáče, brambory lehce překládáme přes sebe, aby nekoukalo dno pekáče. Lehce osolíme a opakujeme postup. Maso položíme na brambory, osolíme, zasypeme paprikou. Kdo má rád pikantní, může kombinovat s paprikou ostrou. Znovu brambory, stejným postupem. Zalijeme smetanou tak, aby byly brambory ponořené. Přiklopíme a zapékáme v již rozpálené troubě na 195 °C. Po 40 minutách, nejsou-li vrchní brambory měkké, stáhneme teplotu na 185 °C, a necháme, dokud brambory ve vrchní vrstvě nezměknou
Související témata s článkem