Gratinované brambory s masíčkem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ludmila Kuzmová

Gratinované brambory s masíčkem
Gratinované brambory s masíčkem

reklama

Suroviny

2 kgbrambor
5 kskuřecích nebo krůtích prsíček
1smetana ke šlehání
mletá sladká paprika
sůl

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozprostíráme do pekáče, brambory lehce překládáme přes sebe, aby nekoukalo dno pekáče. Lehce osolíme a opakujeme postup. Maso položíme na brambory, osolíme, zasypeme paprikou. Kdo má rád pikantní, může kombinovat s paprikou ostrou. Znovu brambory, stejným postupem. Zalijeme smetanou tak, aby byly brambory ponořené. Přiklopíme a zapékáme v již rozpálené troubě na 195 °C. Po 40 minutách, nejsou-li vrchní brambory měkké, stáhneme teplotu na 185 °C, a necháme, dokud brambory ve vrchní vrstvě nezměknou

reklama