Grilovaný losos s mladými restovanými bramborami, restovaná zelenina, citrónová omáčka

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Nikola Drapáková

Grilovaný losos s mladými restovanými bramborami, restovaná zelenina, citrónová omáčka
Grilovaný losos s mladými restovanými bramborami, restovaná zelenina, citrónová omáčka

reklama

Suroviny

500-1000 glososa
1 kgbrambor
1cuketa
chřest
paprika
1-2červené papriky
2citrony
2smetany
1žloutek
čerstvá petrželka
olivový olej
sůl
pepř

Postup

  1. Lososa si osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem, dáme do dózy a necháme chvíli v chladu, pak ho dáme do trouby na program grilování na 15 minut. Brambory si dáme předvařit na 5 minut, poté je nakrájíme a orestujeme na másle s petrželkou, dochutíme troškou soli a pepřem. Zeleninu si nakrájíme na větší kousky, orestujeme na másle tak, aby byla na skus a trošku osolíme.
  2. Omáčka: Vlijeme si smetanu do hrnce, nastrouháme kůru z půlky citrónu, přidáme jednu lžičku medu a zašleháme metličkou. V okamžiku varu odstavíme. Zašleháme žloutek, vymačkáme půlku citronu, přidáme kousek másla a trošku soli. Vše zašleháme a dáme bokem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!