Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1,5 kg | hovězích líček |
300 g | špeku |
olivový olej | |
5 | mrkví |
3 | stonky řapíkatého celeru |
tymián | |
rozmarýn | |
česnek | |
300 ml | červeného vína |
500 ml | hovězího vývaru |
1 kg | brambor |
100 g | másla |
100 ml | mléka |
250 g | žampionů |
Postup
- Do rozpáleného hrnce vložíme na kostičky nakrájený špek. Ten postupně vypečeme a odebereme jej z hrnce. Do tohoto výpeku přilejeme trochu olivového oleje a z obou stran zatáhneme hovězí líčka. Ty vyjmeme a opražíme zde mrkev a řapíkatý celer. Poté toto zalijeme červeným vínem, které se nám musí odpařit. Následně přidáme tymián, rozmarýn a česnek a zalijeme to teplým hovězím vývarem. Poté vrátíme zpět líčka a dusíme na středním stupni asi 3 hodiny.
- Brambory na malé kousky dáme vařit, když jsou měkké, rozmačkáme je, přidáme máslo a mléko a kaši vyšleháme. Když je maso měkké, tak omáčku slejeme, přes cedník promačkáme i kořenovou zeleninu ze základu a asi 30 minut redukujeme. Následně na másle opražíme žampiony a plátky mrkve a po chvíli můžeme servírovat.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací