Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Adamec

Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate
Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate

reklama

Suroviny

1,5 kghovězích líček
300 gšpeku
olivový olej
5mrkví
3stonky řapíkatého celeru
tymián
rozmarýn
česnek
300 mlčerveného vína
500 mlhovězího vývaru
1 kgbrambor
100 gmásla
100 mlmléka
250 gžampionů

Postup

  1. Do rozpáleného hrnce vložíme na kostičky nakrájený špek. Ten postupně vypečeme a odebereme jej z hrnce. Do tohoto výpeku přilejeme trochu olivového oleje a z obou stran zatáhneme hovězí líčka. Ty vyjmeme a opražíme zde mrkev a řapíkatý celer. Poté toto zalijeme červeným vínem, které se nám musí odpařit. Následně přidáme tymián, rozmarýn a česnek a zalijeme to teplým hovězím vývarem. Poté vrátíme zpět líčka a dusíme na středním stupni asi 3 hodiny.
  2. Brambory na malé kousky dáme vařit, když jsou měkké, rozmačkáme je, přidáme máslo a mléko a kaši vyšleháme. Když je maso měkké, tak omáčku slejeme, přes cedník promačkáme i kořenovou zeleninu ze základu a asi 30 minut redukujeme. Následně na másle opražíme žampiony a plátky mrkve a po chvíli můžeme servírovat.

reklama