Gugla (pečený bramborák v troubě)

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Daniel Bobok

Gugla (pečený bramborák v troubě)
Gugla (pečený bramborák v troubě)

Suroviny

1,5 kgbrambor
300 guzeného masa
majoránka
50 goleje
3vejce
dle potřebyhladká mouka
4 stroužkyčesneku
2 ČLsoli
1 ČLpepře

reklama

Postup

Oloupeme si brambory a nahrubo je nastrouháme do velké misky, pak si nakrájíme na malé kostky uzené maso a přidáme ho spolu s dalšími ingrediencemi k bramborám. Zamícháme. Pak vysypeme do pekáče a lehce uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ˚C cca 20 minut, až začne být lehce zbarvený povrch, poté stáhneme na 170 ˚C a dopečeme zhruba 25 minut.

reklama