Guláš s domácím knedlíkem

A bohužel dost přesolený byl i jinak prý chutný guláš, s nímž si Martin vyhrál.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Martin Jedlička

Guláš s domácím knedlíkem
Guláš s domácím knedlíkem

Suroviny

hovězí maso (nejlépe z kližky)
2 stroužkyčesnek
1 lžícerajčatového protlaku
3sladké papriky
2-3kostky bujónu
hrst majoránky
kmín
sádlo
cibule
pepř
Reklama

Postup

Množství cibule by mělo být stejné jako množství masa. Hovězí si nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. V talkovém hrnci necháme na sádle zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené maso, které zatáhneme. Nyní přidáme lžíci rajčatového protlaku a necháme mírně osmahnout, aby ztratil kyselost. Plamen hořáku stáhneme na minimum, aby maso pustilo co nejvíce šťávy. Teď přidáme bujóny, kmín, papriku, zalijeme vodou a tlakový hrnec uzavřeme. Vaříme 30 minut. Po otevření zkontrolujeme, zda je maso dostatečně měkké. Přidáme hrst majoránky a postupně přidáváme tmavou zásmažku, až do požadované konzistence omáčky. Až úplně na závěr přidáme stroužky prolisovaného česneku. Guláš podáváme s knedlíkem.
Reklama
Reklama