Halušky s balkánským sýrem a masem
Halušky mají v romské kuchyni nezastupitelné místo, zde rodinný recept podle Jardovy maminky.
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
15-20 | brambor |
balkánský sýr dle potřeby | |
1 | vejce |
vepřové maso | |
půlka cibule | |
kapka oleje | |
máslo |
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a polohrubou mouku. Příborovým nožem nebo haluškovačem tvoříme halušky, které uvaříme ve vroucí a lehce osolené vodě, po uvaření scedíme do vlažné vody.
- Na pánvičku dáme trochu nadrobno nakrájené cibulky, necháme zesklovatět a po chvilce přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zalijeme trochou vody a necháme dusit doměkka. Mezitím si dáme do pánve celé máslo a necháme ho spálit do černa, poté odstavíme. Nakrájíme nebo nahrubo si nastrouháme balkánský sýr.
- Na talíř dáme halušky, na to balkánský sýr, na to maso se šťávou a úplně nakonec zalijeme máslem, zamícháme a můžeme podávat.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací