Halušky s balkánským sýrem a masem

Halušky mají v romské kuchyni nezastupitelné místo, zde rodinný recept podle Jardovy maminky.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Kesel

Halušky s balkánským sýrem a masem
Halušky s balkánským sýrem a masem

reklama

Suroviny

15-20brambor
balkánský sýr dle potřeby
1vejce
vepřové maso
půlka cibule
kapka oleje
máslo

Postup

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a polohrubou mouku. Příborovým nožem nebo haluškovačem tvoříme halušky, které uvaříme ve vroucí a lehce osolené vodě, po uvaření scedíme do vlažné vody.
  2. Na pánvičku dáme trochu nadrobno nakrájené cibulky, necháme zesklovatět a po chvilce přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zalijeme trochou vody a necháme dusit doměkka. Mezitím si dáme do pánve celé máslo a necháme ho spálit do černa, poté odstavíme. Nakrájíme nebo nahrubo si nastrouháme balkánský sýr.
  3. Na talíř dáme halušky, na to balkánský sýr, na to maso se šťávou a úplně nakonec zalijeme máslem, zamícháme a můžeme podávat.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!