Harlekýn

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Renata Seidlová

Harlekýn
Harlekýn

reklama

Suroviny

4vejce
30 gkakaa
10 gcukru krupice
třtinový cukr s rumovou příchutí
100 ghladké mouky
1/2prášku do pečiva
4 PLoleje
2smetany ke šlehání
1pařížská šlehačka

Postup

Mouku, kakao a prášek do pečiva smícháme dohromady. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, za stálého míchání přidáme cukr a třtinový cukr. Poté postupně přidáváme žloutky. Mícháme pár vteřin a přidáme olej. Když se olej spojí s vejci, zapneme šlehač na nejnižší otáčky a přidáme směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 25 minut. Po vychladnutí zdobíme vyšlehanou šlehačkou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!