Holubky se šťouchaným bramborem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Patrik Kurej

Holubky se šťouchaným bramborem
Holubky se šťouchaným bramborem

reklama

Suroviny

celá hlava zelí
500 gmletého vepřového masa
500 gmletého hovězího masa
uzený bůček nebo jakékoliv uzené
2rajčata v plechovce
1/2hrnku rýže
kysané zelí
1cibule
majoránka
koření na mletá masa
červená paprika
česnek
cukr
sůl
pepř
Příloha:
1brambora
1cibule
uzené
1/4másla
sůl

Postup

  1. Uvaříme si hlávku zelí a postupně oddělujeme každý list. Když listy vystydnou, tak seřízneme košťály. Do misky si dáme mletá masa, koření, cibuli, vejce, napůl uvařenou rýži a vše smícháme. Takto připravenou směs balíme do zelných listů. Holubky si dáme na talíř, do hrnce si dáme zbytek hlavy zelí, kterou nakrájíme a dáme na dno hrnce. Na zelí dáme kysané zelí, které osolíme a ocukrujeme, přidáme jednu plechovku rajčat, na rajčata dáme nakrájený na plátky uzený bůček a můžeme skládat holubky, celé to ještě jednou zopakujeme. Dusíme doměkka.
  2. Příloha: Brambory si oloupeme, nakrájíme a vložíme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si dáme na pánev trochu oleje a nakrájíme si cibuli a uzené, orestujeme, dokud cibulka není krásně zlatá. Brambory scedíme, přidáme máslo a cibulku s uzeným a vše rozmačkáme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!