Hortobáďské palačinky
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
8 | celých kuřecích stehýnek |
4 | velké cibule |
3 | stroužky česneku |
sladká mletá paprika podle chuti | |
smetana ke šlehání | |
zakysaná smetana | |
sůl | |
pepř |
Slané palačinkové těsto: | |
---|---|
200 g | hladké mouky |
3 | vejce |
2 PL | oleje |
1 ML | soli |
500 ml | mléka |
polévkové koření podle chuti | |
pepř |
Postup
- Cibule nakrájíme na malé kostičky a v hrnci s olejem osmahneme dozlatova. Přidáme sůl a očištěná kuřecí stehýnka, necháme maso zatáhnout, pak přidáme pepř a mletou sladkou papriku, zhruba minutku ještě osmahneme a podlijeme vodou. Vaříme vše do doby, než maso změkne. Mezitím si usmažíme palačinky. Hotové maso vyndáme na talíř a necháme vychladnout.
- Připravíme si omáčku na maso. Vypek z kuřecího masa zahustíme smetanou ke šlehání, případně podle potřeby přidáme mouku a dochutíme. Úplně na mírném ohni provaříme. Vystydlé kuřecí maso natrháme do misky podle chuti buď s kůží, nebo bez. Na natrhané maso nalejeme 3 dcl omáčky a pořádně to zamícháme. Do palačinek naplníme kuřecí maso, srolujeme to na způsob tortilly, navrch nalejeme teplou omáčku a na to se přidá lžička zakysané smetany. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací