Hortobáďské palačinky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Zsolt Bari

Hortobáďské palačinky
Hortobáďské palačinky

reklama

Suroviny

8celých kuřecích stehýnek
4velké cibule
3stroužky česneku
sladká mletá paprika podle chuti
smetana ke šlehání
zakysaná smetana
sůl
pepř
Slané palačinkové těsto:
200 ghladké mouky
3vejce
2 PLoleje
1 MLsoli
500 mlmléka
polévkové koření podle chuti
pepř

Postup

  1. Cibule nakrájíme na malé kostičky a v hrnci s olejem osmahneme dozlatova. Přidáme sůl a očištěná kuřecí stehýnka, necháme maso zatáhnout, pak přidáme pepř a mletou sladkou papriku, zhruba minutku ještě osmahneme a podlijeme vodou. Vaříme vše do doby, než maso změkne. Mezitím si usmažíme palačinky. Hotové maso vyndáme na talíř a necháme vychladnout.
  2. Připravíme si omáčku na maso. Vypek z kuřecího masa zahustíme smetanou ke šlehání, případně podle potřeby přidáme mouku a dochutíme. Úplně na mírném ohni provaříme. Vystydlé kuřecí maso natrháme do misky podle chuti buď s kůží, nebo bez. Na natrhané maso nalejeme 3 dcl omáčky a pořádně to zamícháme. Do palačinek naplníme kuřecí maso, srolujeme to na způsob tortilly, navrch nalejeme teplou omáčku a na to se přidá lžička zakysané smetany. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!