Hovädzie dusené na červenom víne a kuriatkach s hokkaidovými haluškami

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Martin Bartoš

Hovädzie dusené na červenom víne a kuriatkach s hokkaidovými haluškami
Hovädzie dusené na červenom víne a kuriatkach s hokkaidovými haluškami

reklama

Suroviny

600 ghovězího masa zadního
400 ghub
150 mlčerveného vína
300 mlhovězího vývaru
šalvěj čerstvá
2červené cibule
2stroužky česneku
100 ganglické slaniny
rostlinný olej
máslo
sůl
pepř
Halušky:
150 gkrupice
150 ghladké mouky
2vejce
voda
sůl

Postup

  1. Hovězí maso (řízky) opečeme na oleji. Slaninu, cibuli, česnek a houby osmahneme na másle, přidáme maso. Podlijeme červeným vínem a vývarem. Přidáme šalvěj a dusíme. Podáváme s haluškami.
  2. Halušky: Do mísy dáme mouku, krupici, vejce, vlažnou vodu a sůl. Vše dobře smícháme. Těsto protlačíme přes haluškovač. Halušky uvaříme ve vroucí slané vodě cca 15 minut.

reklama