Hovězí a lososový tatarák na bramborovém lupínku

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Andrea Burešová Lišková

Hovězí a lososový tatarák na bramborovém lupínku
Hovězí a lososový tatarák na bramborovém lupínku

reklama

Suroviny

Hovězí tatarák:
500 ghovězí svíčkové
2 MLnasekaných kapar
1 MLnasekaných kyselých okurek
2 MLhořčice
2 MLolivového oleje
2žloutky
trocha kečupu
1 MLsójové omáčky
1 MLworcesteru
sůl
pepř
Bramborové lupínky:
3velké brambory
slunečnicový olej
Lososový tatarák:
500 gčerstvého lososa bez kůže
1menší cibule s natí
1zralé avokádo
1 PLmalých kaparů
1 PLextra panenského olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1 PLsójové omáčky
čerstvý kopr (nemusí být)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Hovězí tatarák: Hovězí svíčkovou nasekáme najemno, všechny suroviny vmícháme do nasekaného masa. Popřípadě dochutíme chilli papričkami nebo tabascem.
  2. Brambory umyjeme, necháme slupku, škrabkou nebo nožem nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme smažit po jednom do rozpáleného oleje. Lžičkou dáváme tatarák na bramborové lupínky.
  3. Lososový tatarák: Lososa, cibuli a avokádo nakrájíme na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší. Do mísy přidáme nakrájené kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sójovou omáčku, sůl a černý pepř a promícháme. Případně dochutíme a necháme 5 minut rozležet.

reklama