Bramborové lupínky
- brambory 3
Hovězí tatarák
- kapary 2 ML
Lososový tatarák
- avokádo 1
Hovězí tatarák
- hořčice 2 ML
- olivový olej 2 ML
- žloutek
- kečup
- sójová omáčka 1 ML
Lososový tatarák
Hovězí tatarák
Postup přípravy
- Hovězí tatarák: Hovězí svíčkovou nasekáme najemno, všechny suroviny vmícháme do nasekaného masa. Popřípadě dochutíme chilli papričkami nebo tabascem.
- Brambory umyjeme, necháme slupku, škrabkou nebo nožem nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme smažit po jednom do rozpáleného oleje. Lžičkou dáváme tatarák na bramborové lupínky.
- Lososový tatarák: Lososa, cibuli a avokádo nakrájíme na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší. Do mísy přidáme nakrájené kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sójovou omáčku, sůl a černý pepř a promícháme. Případně dochutíme a necháme 5 minut rozležet.