Hovězí carpaccio

Michal se nebál a zariskoval se syrovým hovězím masem, ke kterému podával také naložené cibulky. A risk se ukázal jako zisk, docela mu vyšel.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michal Havlíček

Hovězí carpaccio
Hovězí carpaccio

reklama

Suroviny

500 ghovězí svíčkové

Postup

  1. Smícháme olivový olej, šťávu z jednoho citronu a bobkové listy. Směs přelijeme přes maso a necháme 30 minut marinovat.
  2. Rozpálíme trochu olivového oleje v pánvi. Maso osolíme, opepřeme a prudce osmahněme ze všech stran, stačí minuta. Vyndáme z pánve a necháme vychladnout. Maso pevně zabalíme do potravinové fólie a dáme na dvě hodiny do mrazáku.
  3. Poté maso potřeme ho hořčicí, obalíme v pokrájené petrželce a ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky. Při podávání můžeme ozdobit hoblinkami parmezánu a čerstvě namletým černým pepřem.

reklama