Hovězí carpaccio, domácí bagetky, bylinkové máslo

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ivan Bodis

Hovězí carpaccio, domácí bagetky, bylinkové máslo
Hovězí carpaccio, domácí bagetky, bylinkové máslo

reklama

Suroviny

500 ghovězí svíčkové
rukola
parmazán
žampiony
sůl
pepř
Domácí bagetky:
1 kgpolohrubé mouky
1vejce
400 mlmléka
300 mlvody
1kostka droždí
1 MLsoli
Bylinkové máslo:
1kostka másla
čerstvá petržel
jarní cibule
2stroužky česneku
bazalka

Postup

  1. Plátky masa rozklepeme druhou stranou kladívka na maso, upravíme do tvaru, jaký chceme mít, pokapeme olivovým olejem, jemně osolíme a opepříme. Rukolu opláchneme studenou vodou, dáme do misky, zalijeme trošku olivovým olejem a balzamikem, přidáme trochu soli a pepř, zamícháme. Dno talíře posypeme nahrubo pomletým barevným pepřem, doprostřed talíře nandáme rukolu a přiklopíme vytvarovaným masem, navrch dáme zbytek rukoly, hoblinky parmezánu a plátky žampionů.
  2. Domácí bagetky: 300 ml vody smícháme s droždím a necháme 5 minut odstát. V druhé míse smícháme většinu mouky se solí. Přidáme rozpuštěné droždí a promícháme. Přimícháme zbytek mouky a vody. Vypracujeme těsto. Pak těsto vyndáme, rozdělíme na tři části, rozválíme a vyválíme tři válečky. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu předehřejeme na 180 °C a pak dáme péct bagetky na 15 minut.
  3. Bylinkové máslo: Máslo necháme povolit. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Nasekané bylinky přidáme do změklého másla, lehce osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a utřeme. Poté necháme ztuhnout v lednici.

reklama