Hovězí guláš, houskový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Květa Hemzová

Hovězí guláš, houskový knedlík
Hovězí guláš, houskový knedlík

Suroviny

750 ghovězího masa
500 gcibule
majoránka
česnek
sůl
pepř
Houskový knedlík:
2 hrnkypolohrubé mouky
3rohlíky
1kypřící prášek
2vejce
2 lžičkysoli

reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájíme a osmahneme v hrnci, poté přidáme maso nakrájené na kostičky. Necháme zatáhnout a přilijeme litr a půl vody, osolíme, opepříme a necháme vařit (dusit) cca dvě a půl hodiny. Maso musí být měkké. Na konec ochutíme česnekem a majoránkou.
  2. Houskový knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dva hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek, dvě lžičky soli, vodu dle potřeby a dvě vejce. Těsto vytvarujeme do koulí a vložíme do vroucí vody a vaříme dvacet minut, během vaření knedlíky otáčíme.

reklama