Hovězí guláš, karlovarský knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jakub Přikryl

Hovězí guláš, karlovarský knedlík
Hovězí guláš, karlovarský knedlík

reklama

Suroviny

cca 1 kghovězí kližky
mletá paprika
1cibule
tuk
rajčatový protlak
vývar
sůl
Karlovarský knedlík:
6-8starších rohlíků
2–3 PL petrželové nati
100 ghrubé mouky
250 mlmléka
2vejce
1 MLsoli

Postup

  1. Rozpálíme tuk, přidáme nahrubo nasekanou cibuli, orestujeme dozlatova, přidáme protlak, mletou papriku, nakrájenou hovězí kližku na hrubší kostky. Maso necháme zatáhnout, podlijeme vývarem, můžeme dolít vodou, maso dusíme doměkka. Poté vytáhneme maso z hrnce, omáčku zahustíme, dáme zpět maso a dochutíme solí dle chuti.
  2. Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a všechny suroviny promísíme, aby se spojily, a přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu si dáme vařit vodu, přivedeme k varu a mezitím si do fólie zabalíme těsto a dáme do vody. Vaříme cca 20 minut.

reklama