Hovězí guláš netradičně, domácí houskový knedlík
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | hovězí kýty |
4 | cibule |
1 PL | sladké mleté papriky |
špetka pálivé papriky | |
1 | červená paprika |
1 | zelená paprika |
kousek uzeného masa | |
dýně Hokkaidó | |
sůl | |
pepř |
Na knedlíky: | |
---|---|
500 g | hrubé mouky |
100 g | polohrubé mouky |
3 | rohlíky |
2 | vejce |
1/2 | droždí |
sůl |
Postup
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, poté přidáme mleté papriky. Dále přidáme na kostky nakrájené maso, pomícháme a přidáme na nudličky nakrájené papriky, osolíme a přidáme větší kousek uzeného pro vůni.
- Dýni Hokkaidó vaříme místo masa pro vegetariány. Až dýně bude měkka zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme cca 10 minut.
- Domácí houskový knedlík: Do mísy dáme trochu mouky, soli, půl sklenky teplé vody a droždí, zamícháme. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, na to 2 vejce, osolíme a postupně dosypáváme mouku tak, aby se těsto nelepilo. Přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout. Po vykynutí dáme na sporák hrnec s vodou – do půlky, mezitím uděláme dvě šišky knedlíků a než se začne voda vařit, šišky ještě vykynou. Dáme je do hrnce na 20 minut. Poté knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou, aby vyšla pára a nakrájíme je nití.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací