Hovězí guláš netradičně, domácí houskový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Bujárková

Hovězí guláš netradičně, domácí houskový knedlík
Hovězí guláš netradičně, domácí houskový knedlík

reklama

Suroviny

1 kghovězí kýty
4cibule
1 PLsladké mleté papriky
špetka pálivé papriky
1červená paprika
1zelená paprika
kousek uzeného masa
dýně Hokkaidó
sůl
pepř
Na knedlíky:
500 ghrubé mouky
100 gpolohrubé mouky
3rohlíky
2vejce
1/2droždí
sůl

Postup

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, poté přidáme mleté papriky. Dále přidáme na kostky nakrájené maso, pomícháme a přidáme na nudličky nakrájené papriky, osolíme a přidáme větší kousek uzeného pro vůni.
  2. Dýni Hokkaidó vaříme místo masa pro vegetariány. Až dýně bude měkka zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme cca 10 minut.
  3. Domácí houskový knedlík: Do mísy dáme trochu mouky, soli, půl sklenky teplé vody a droždí, zamícháme. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, na to 2 vejce, osolíme a postupně dosypáváme mouku tak, aby se těsto nelepilo. Přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout. Po vykynutí dáme na sporák hrnec s vodou – do půlky, mezitím uděláme dvě šišky knedlíků a než se začne voda vařit, šišky ještě vykynou. Dáme je do hrnce na 20 minut. Poté knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou, aby vyšla pára a nakrájíme je nití.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!