Hovězí kuličky se švestkovou omáčkou a bramborovo-mrkvové pyré

Vlasta hubne, proto upřednostňuje lehkou a zdravou stravu.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Vlasta Kohutová

Hovězí kuličky se švestkovou omáčkou a bramborovo-mrkvové pyré
Hovězí kuličky se švestkovou omáčkou a bramborovo-mrkvové pyré

Suroviny

100 ghovězího mletého masa
půlka cibule
žitná mouka nebo celozrnná strouhanka
1vejce
6sušených švestek
1lžička medu
oregano
kokosový olej
1brambor
1batáta
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Hovězí maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí a přidáme vejce. Okořeníme solí, pepřem, oreganem a vytvoříme malé kuličky. Kuličky zlehka vyválíme v žitné mouce nebo strouhance z celozrnné mouky. Kuličky pečeme na lehce omaštěném (kokosovým olejem) grilu ze všech stran nebo pečeme v troubě na pečicím papíru na 220°C.
  2. Uvaříme si brambory a batáty. Vše rozmixujeme s kouskem másla a mléka na hladkou kaši.
  3. Švestková omáčka: Na pánvičku nalijeme trošku vody, přidáme nakrájené švestky a pět minut dusíme. Poté mixujeme tyčovým mixérem a případně dochutíme solí, pepřem anebo dosladíme medem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama