Hovězí líčka na červeném víně, šťouchaný brambor

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Robert Pytlík

Hovězí líčka na červeném víně, šťouchaný brambor
Hovězí líčka na červeném víně, šťouchaný brambor

reklama

Suroviny

1 kghovězích líček
200 mlčerveného vína
3-4 PLrajského protlaku
divoké koření
kořenová zelenina
hovězí vývar
šalotka
máslo
olej
sůl
pepř

Postup

Omytá líčka orestujeme na pánvi, v hrnci si orestujeme šalotku a nakrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme rajský protlak a koření, nalijeme víno a vložíme líčka a necháme dusit. Po třiceti minutách přidáme vývar a necháme vařit doměkka. Líčka vyjmeme, omáčku přepasírujeme přes sítko a dochutíme, můžeme přidat i trochu cukru. Podáváme se šťouchaným bramborem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!