Hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně, šťouchané brambory s cibulkou

Kdo nevěděl, co jsou líčka nebo je ještě nikdy neochutnal, dostal u Jany příležitost tohle výborné jídlo poznat.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Kvintová

Hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně, šťouchané brambory s cibulkou
Hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně, šťouchané brambory s cibulkou

Suroviny

1 kghovězích líček
4větší mrkve
kousek celeru
4petržele
300 mlčerveného vína
15větších brambor
olej
sůl, pepř
Reklama

Postup

Hovězí líčka osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, podlijeme červeným vínem a vaříme do změknutí zeleniny. Uvaříme si brambory, které pomačkáme a přidáme na másle nebo slanině osmahnutou cibulku.

Reklama
Reklama