Hovězí líčka s bramborovou kaší

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marie Řeháková

Hovězí líčka s bramborovou kaší
Hovězí líčka s bramborovou kaší

reklama

Suroviny

1,5 kghovězích líček
500 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
250 gčerveného vína
1cibule
máslo
sůl
pepř
Bramborová kaše
1,5 kgbrambor
150 mlsmetany
50 gmásla
sůl

Postup

  1. Zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Očištěná, omytá a osolená líčka necháme na tuku zatáhnout, pak přidáme zeleninu a víno. Dusíme dvě hodiny. Až líčka změknou, vyndáme je z hrnce a zeleninu s výpekem rozmixujeme. Líčka vložíme zpět a necháme prohřát.
  2. Líčka servírujeme s bramborovou kaší a můžeme dozdobit orestovanou kořenovou zeleninou se žampiony. 
  3. Bramborová kaše: Očištěné a pokrájené brambory dáme vařit do osolené vody. Pak scedíme a vyšleháme s máslem. Nakonec přidáme teplou smetanu a vyšleháme hladkou kaši.

reklama