Hovězí maso na červeném víně s bramborovým pyré

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marin Ďurža

Hovězí maso na červeném víně s bramborovým pyré
Hovězí maso na červeném víně s bramborovým pyré

reklama

Suroviny

1 kghovězího krku
300 mlčerveného vína
kořenová zelenina
2 kgbrambor
rajčatový protlak
máslo
mléko
olej
sůl
pepř

Postup

  1. Zprudka orestujeme na oleji na kostky nakrájené hovězí, vyndáme z hrnce a přidáme nakrájenou kořenovou zeleniny a opečeme. Zarestujeme rajský protlak, podlijeme vínem a vyvaříme alkohol, zalijeme vývarem, vrátíme maso a dusíme aspoň 2 hodiny, omáčku zjemníme máslem a hotovo.
  2. Bramborová kaše: Uvaříme brambory doměkka, prolisujeme, přidáme máslo a mléko. Dochutíme solí.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!