Hovězí maso se švestkovou omáčkou s perníkem, šťouchané brambory
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | rib eye steaků |
olivový olej | |
1 kg | brambor |
1 | cibule |
máslo | |
čerstvá petržel | |
sůl | |
pepř |
Švestková omáčka: | |
---|---|
švestková povidla | |
trochu soli | |
1 dcl | mléka |
4 dcl | Amaretta |
2 PL | strouhaného perníku |
Postup
Steak zprudka osmažíme na pánvi na troše olivového oleje. Poté osolíme a opepříme, dle potřeby před podáváním můžeme dopéct v troubě.Švestková omáčka: Švestková povidla dáme do pánve, trochu osolíme, přidáme mléko a povaříme, až jsou povidla rozvařená, přidáme Amaretto a zahustíme strouhaným perníkem.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, rozšťoucháme a přidáme osmaženou cibuli, máslo a ozdobíme čerstvou petrželi.