Hovězí maso se švestkovou omáčkou s perníkem, šťouchané brambory

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Patrik Brož

Hovězí maso se švestkovou omáčkou s perníkem, šťouchané brambory
Hovězí maso se švestkovou omáčkou s perníkem, šťouchané brambory

reklama

Suroviny

5rib eye steaků
olivový olej
1 kgbrambor
1cibule
máslo
čerstvá petržel
sůl
pepř
Švestková omáčka:
švestková povidla
trochu soli
1 dclmléka
4 dclAmaretta
2 PLstrouhaného perníku

Postup

Steak zprudka osmažíme na pánvi na troše olivového oleje. Poté osolíme a opepříme, dle potřeby před podáváním můžeme dopéct v troubě. 
Švestková omáčka: Švestková povidla dáme do pánve, trochu osolíme, přidáme mléko a povaříme, až jsou povidla rozvařená, přidáme Amaretto a zahustíme strouhaným perníkem. 
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, rozšťoucháme a přidáme osmaženou cibuli, máslo a ozdobíme čerstvou petrželi.

reklama