Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík nebo rýže

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ivana Kučerová

Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík nebo rýže
Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík nebo rýže

reklama

Suroviny

1 kghovězího zadního
4cibule
1palička česneku
paprika
sádlo
starý chléb
rýže
sůl
pepř
Bramborové knedlíky:
1 kgbrambor
200 gdětské krupice
trochu polohrubé mouky
2vejce
sůl

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, osmažíme na sádle, poté přendáme do pekáče. Cibuli a česnek necháme zesklovatět a poté přidáme k masu do pekáče. Zalijeme vodou a přidáme papriku. Přiklopíme pekáčem a dáme do trouby na maximální teplotu 250 °C cca na půl hodiny. Necháme zavřené a přiklopené nejlépe přes noc do rána. Druhý den dochutíme a zahustíme nastrouhaným chlebem.
  2. Bramborové knedlíky: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Poté nastrouháme na jemném struhadle nebo propasírujeme, přidáme vejce, krupici a trochu polohrubé mouky, zamícháme. Vypracujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 30 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!