Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík nebo rýže
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | hovězího zadního |
4 | cibule |
1 | palička česneku |
paprika | |
sádlo | |
starý chléb | |
rýže | |
sůl | |
pepř |
Bramborové knedlíky: | |
---|---|
1 kg | brambor |
200 g | dětské krupice |
trochu polohrubé mouky | |
2 | vejce |
sůl |
Postup
- Maso nakrájíme na kostky, osmažíme na sádle, poté přendáme do pekáče. Cibuli a česnek necháme zesklovatět a poté přidáme k masu do pekáče. Zalijeme vodou a přidáme papriku. Přiklopíme pekáčem a dáme do trouby na maximální teplotu 250 °C cca na půl hodiny. Necháme zavřené a přiklopené nejlépe přes noc do rána. Druhý den dochutíme a zahustíme nastrouhaným chlebem.
- Bramborové knedlíky: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Poté nastrouháme na jemném struhadle nebo propasírujeme, přidáme vejce, krupici a trochu polohrubé mouky, zamícháme. Vypracujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací