Hovězí na houbách, rýže

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Milan Polák

Hovězí na houbách, rýže
Hovězí na houbách, rýže

reklama

Suroviny

1 kghovězího masa (roštěná nebo zadní)
slunečnicový olej
1cibule najemno
4 stroužkyčesnek
2 hrstisušené houby
hovězí vývar
2-4 lžícemásla
2-4 lžícehladké mouky

Postup

Maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a z obou stran na konci mírně nařízneme, aby se maso nekroutilo. Olej rozpálíme v širším hrnci, necháme na oleji zesklovatět cibuli, přidáme česnek a na něm zprudka opečeme plátky masa, poté přidáme houby. Zalejeme vývarem a za občasného podlévání dusíme doměkka minimálně hodinu. Na závěr přidáme zbylý vývar, povaříme, podle chuti zahustíme tmavší jíškou, nakonec můžeme zjemnit kapkou smetany. Podáváme s uvařenou rýží.

reklama