Hovězí na mrkvi se šťouchaným bramborem

Všichni byli rádi, že se ve finále podávalo jiné než drůbeží maso. Na hovězí se těšili a pánům chutnalo.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kateřina Káňová

Hovězí na mrkvi se šťouchaným bramborem
Hovězí na mrkvi se šťouchaným bramborem

reklama

Suroviny

1 kgpředního hovězího masa
1 kgmrkve
5 kuličeknového koření
5kuliček pepře
2bobkové listy
3cibule
dle chutiocet
dle chuticukr

Postup

  1. Cibulku osmahneme do zlatova a přidáme kostky masa, orestujeme. Přidáme mrkev, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, ocet, trochu cukru a dáme do trouby podusit.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, rozšťoucháme, přidáme máslo a čerstvou petrželku.

reklama