Hovězí na víně, šťouchané brambory, dušená mrkev

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Valérie Glaserová

Hovězí na víně, šťouchané brambory, dušená mrkev
Hovězí na víně, šťouchané brambory, dušená mrkev

Suroviny

1 kghovězí falešné svíčkové
750 mlčerveného polosuchého vína
2mrkve
2petržele
2cibule
2 stroužkyčesneku
1bobkový list
1,5 kgbrambor
500 gmrkve
máslo
olej
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Vepřová panenka: Váleček masa nakrájíme na asi 150 g medailonky, které jemně naklepeme a posypeme kořením, solí a pepřem. Na rozpálené pánvi si necháme usmažit panenku, kterou zprudka zatáhneme z obou stran. Potom teplotu snížíme a zakápneme vodou, přidáme rajčata, která nakrájíme na nudličky a necháme tři minuty podusit pod pokličkou, dokud maso úplně nezměkne.
  2. Šťouchané brambory: Doměkka uvařené a předem oloupané brambory scedíme. Během vaření brambor v osolené vodě si nakrájíme petržel a šalotku najemno a slaninu na malé kostičky. Vše necháme zlehka orestovat na pánvi. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme obsah pánvičky. Osolíme, opepříme a řádně promícháme.

reklama