Hovězí pivní guláš s chleboráčky
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
Guláš: | |
---|---|
1 kg | zadního hovězího masa |
1 kg | cibule |
olej a sádlo | |
0,5 l | černého piva |
1 PL | rajčatového protlaku |
gulášové koření | |
červená paprika mletá | |
česnek sušený | |
3 PL | kvalitní sójové omáčky |
chilli | |
sůl | |
pepř |
Chleboráčky: | |
---|---|
1/2 | chleba |
1 | hrnek mléka |
2 | vejce |
1 | cibule |
česnek | |
majoránka | |
olej na smažení | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Omyté maso rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme. Přisypeme mletou papriku, protlak, sójovou omáčku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme pivem (pozor, ať se nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme vodou. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody. Mezitím si na pánvi s olivovým olejem orestujeme papriku na proužky, kterou posypeme kořením na zeleninu. Když je maso měkké, přidáme orestovanou měkkou papriku, dle potřeby guláš ještě zahustíme.
- Chleboráčky: Chleba i s kůrkou natrháme a zvlhčíme mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření. Smažíme na oleji z obou stran.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací