Hovězí pivní guláš s chleboráčky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Pavlína Šedová

Hovězí pivní guláš s chleboráčky
Hovězí pivní guláš s chleboráčky

reklama

Suroviny

Guláš:
1 kgzadního hovězího masa
1 kgcibule
olej a sádlo
0,5 lčerného piva
1 PLrajčatového protlaku
gulášové koření
červená paprika mletá
česnek sušený
3 PLkvalitní sójové omáčky
chilli
sůl
pepř
Chleboráčky:
1/2chleba
1hrnek mléka
2vejce
1cibule
česnek
majoránka
olej na smažení
sůl
pepř

Postup

  1. Omyté maso rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme. Přisypeme mletou papriku, protlak, sójovou omáčku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme pivem (pozor, ať se nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme vodou. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody. Mezitím si na pánvi s olivovým olejem orestujeme papriku na proužky, kterou posypeme kořením na zeleninu. Když je maso měkké, přidáme orestovanou měkkou papriku, dle potřeby guláš ještě zahustíme.
  2. Chleboráčky: Chleba i s kůrkou natrháme a zvlhčíme mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření. Smažíme na oleji z obou stran.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!