Hovězí po burgundsku, šťouchané brambory

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Irena Moničová

Hovězí po burgundsku, šťouchané brambory
Hovězí po burgundsku, šťouchané brambory

reklama

Suroviny

750 ghovězího masa
4mrkve
8cibulí
250 gšpeku
3 PLrajčatového pyré
1 lhovězího vývaru
2 PLolivového oleje
100 gmásla
4stroužky česneku
1 MLtymiánu
1 MLrozmarýnu
3bobkové listy
3 PLcukru krupice
sůl
pepř
Šťouchané brambory:
1 kgbrambor
2cibule
300 ganglické slaniny
petrželová nať
olej
sůl

Postup

  1. Maso nakrájíme, opepříme, osolíme a opečeme z obou stran. Maso poté odložíme a do výpeku nakrájíme část nadrobno nakrájené cibule, přidáme mrkev na větší kostky a špek. Necháme zatáhnout a přidáme rajčatové pyré. Po chvíli zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme vývar. Vložíme koření, česnek, promícháme a přidáme maso. Poté dusíme doměkka. Po změknutí vyjmeme maso i s kořením. Mezitím necháme zkaramelizovat cibuli na másle. Poté přidáme do omáčky a promícháme.
  2. Šťouchané brambory: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme vodu. Mezitím opražíme na krájenou cibuli a slaninu a nasekáme petrželku. Brambory rozmačkáme, smícháme s cibulí, slaninou a petrželkou. Dle chuti dosolíme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!