Hovězí po burgundsku, šťouchané brambory
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
750 g | hovězího masa |
4 | mrkve |
8 | cibulí |
250 g | špeku |
3 PL | rajčatového pyré |
1 l | hovězího vývaru |
2 PL | olivového oleje |
100 g | másla |
4 | stroužky česneku |
1 ML | tymiánu |
1 ML | rozmarýnu |
3 | bobkové listy |
3 PL | cukru krupice |
sůl | |
pepř |
Šťouchané brambory: | |
---|---|
1 kg | brambor |
2 | cibule |
300 g | anglické slaniny |
petrželová nať | |
olej | |
sůl |
Postup
- Maso nakrájíme, opepříme, osolíme a opečeme z obou stran. Maso poté odložíme a do výpeku nakrájíme část nadrobno nakrájené cibule, přidáme mrkev na větší kostky a špek. Necháme zatáhnout a přidáme rajčatové pyré. Po chvíli zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme vývar. Vložíme koření, česnek, promícháme a přidáme maso. Poté dusíme doměkka. Po změknutí vyjmeme maso i s kořením. Mezitím necháme zkaramelizovat cibuli na másle. Poté přidáme do omáčky a promícháme.
- Šťouchané brambory: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme vodu. Mezitím opražíme na krájenou cibuli a slaninu a nasekáme petrželku. Brambory rozmačkáme, smícháme s cibulí, slaninou a petrželkou. Dle chuti dosolíme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací