Hovězí polévka s domácími nudlemi a játrovými nočky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Milan Polák

Hovězí polévka s domácími nudlemi a játrovými nočky
Hovězí polévka s domácími nudlemi a játrovými nočky

reklama

Suroviny

1 kghovězího masa (oháňka a morkové kosti)
1 lžícesoli
15 kuličekčerného pepře
2 snítkylibečku a petrželky
1cibule
1/2celer
1/2pórek
pár listů kapusty
kousek kedlubny
1 stroužekčesnek
pažitka
Játrové nočky
400 gdrůbežích nebo vepřových jater
1vejce
1 stroužekčesnek
majoránka
strouhanka dle potřeby
sůl
pepř
Domácí nudle
100-150 gmouky
1vejce
špetkasoli

Postup

  1. Dáme vařit hovězí oháňku s morkovými kostmi, trvá to přes dvě hodiny. Poté polévku přecedíme, maso vyjmeme. Vložíme omytou, pokrájenou zeleninu. Obereme uvařené maso a vložíme je zpátky do polévky. Polévku podáváme s uvařeným játrovými nočky a domácími nudlemi, posypeme čerstvou petrželkou.
  2. Játrové nočky: Nameleme játra najemno a vložíme do misky. Přidáme majoránku, česnek, pepř, sůl, vajíčko a trošku strouhanky.
  3. Domácí nudle: Zpracujeme těsto s troškou vody, které poté na vále vyválíme. Necháme proschnout. Poté nakrájíme na drobné nudličky, které opět necháme proschnout a poté uvaříme ve vroucí osolené vodě.

reklama