Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jana Fatrdlová

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a nudlemi

reklama

Suroviny

hovězí krk
hovězí kosti
1mrkev
1petržel
celer dle chuti
4 ksbobkového listu
6kuliček nového koření
1cibule
500 gkuřecích jater
2vejce
špetka majoránky
trochu strouhanky
2-4stroužky česneku
300 ghladké mouky
200 mlvlažné vody
4 PLoleje
1 MLsoli
3-4 PLoleje
pepř

Postup

Hovězí krk, kosti, bobkový list, nové koření a cibuli dáme společně vařit do změknutí masa. Zvlášť nastrouháme mrkev a celer a dusíme na oleji. Hotový vývar scedíme, maso nakrájíme a vše spojíme a dochutíme. Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme najemno, přidáme vejce, majoránku, česnek, strouhanku, petržel. Smícháme a tvoříme knedlíčky. Vaříme v osolené vodě, než vyplavou na povrch. Na nudle si připravíme mouku, vejce, sůl, vlažnou vodu, olej. Smícháme a vypracujeme těsto, které tence vyválíme, nakrájíme na dlouhé plátky a po uschnutí krájíme nudličky. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut.

reklama