Hovězí ptáček s rýží
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
hovězí plátky | |
kyselé okurky | |
uvařené vajíčko | |
párek | |
plnotučná hořčice | |
máslo (olej) | |
1 PL | hladké mouky |
2 | cibule |
sůl | |
pepř |
Postup
- Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem. V hrnci osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
- Rýže pečená v troubě: Jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.