Hovězí steak na ananasu s rokfórovým dresinkem, vařené brambory a pečená zelenina

Hodně chutí vstřebal - stejně jako salát - i Jardův hlavní chod.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Paštálka

Hovězí steak na ananasu s rokfórovým dresinkem, vařené brambory a pečená zelenina
Hovězí steak na ananasu s rokfórovým dresinkem, vařené brambory a pečená zelenina

Suroviny

hovězí steaky
plátky ananasu
bílé víno
česnek
máslo
sůl
pepř
Rokfórový dresink
sýr rokfór
sýr niva
citronová šťáva
olej
Pečená zelenina
4stroužky česneku
1cibule
1cuketa
2různobarevné papriky
malé zelené fazolky
vařená brokolice
olivový olej
čerstvé bazalky
sůl, pepř

reklama

Postup

  1. Hovězí steaky osolíme, opepříme, prošpikujeme česnekem a po obou stranách potřeme olivovým olejem, proložíme plátky ananasu a dáme odležet do lednice na dvanáct hodin. Rozpálíme pánev a maso opečeme z obou stran dvě minuty. Poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme trochu másla, zalijeme trochu bílým vínem, krátce povaříme a vložíme zpět opečené steaky. Podáváme s rokfórovým dresinkem, který jsme si umíchali nastrouháním sýrů s uvedenými surovinami, vařeným bramborem a pečenou zeleninou.
  2. Pečená zelenina: Všechnu uvedenou zeleninu pokrájíme dle libosti, okořeníme, dáme na plech a zakápneme olivovým olejem. Pečeme na 20°C  35-40 minut.

reklama