Hovězí vývar

Vývarů bude tento jihočeský týden více, toto je první ze čtyř.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jan Gold

Hovězí vývar
Hovězí vývar

Suroviny

hovězí přední maso
hovězí žebra
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
nové koření
bobkový list
1cibule
sůl
pepř
Reklama

Postup

Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kostičky nakrájené uvařené maso.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama