Hovězí vývar

Tady měl hostitel velkou smůlu. Polévka se mu v papiňáku úplně vyvařila, takže musel improvizovat s náhradní kostkou. Domácí nudle ale byly…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Roman Breda

Hovězí vývar
Hovězí vývar

Suroviny

mrkev
celer
petržel
cibule
1stroužek česneku
5kuliček nového koření
5kuliček celého pepře
bobkový list
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Žebro omyjeme, zeleninu očistíme, zalijeme vodou, přidáme cibuli a česnek ve slupce, dochutíme kořením, a co nejdéle pozvolna vaříme. Uvařenou zeleninu a žebro vyndáme, obereme a nakrájíme na kousky, dáme zpátky do vývaru, dochutíme případně solí a pepřem.
  2. Domácí nudle: Do mističky dáme asi 160 g hrubé nebo polohrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si na tenkou placku vyválíme tuhé těsto, které necháme malinko oschnout, stačí pět minut. Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky.
Reklama
Reklama